Atyk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako ľudia miznú

V dnešnej hypermodernej dobe by každý mobil, aj taký ten, čo si pamätá ešte časy, keď Superstar hľadali na STV a napriek tomu funguje s pôvodnou batériou, mal mať takú super-truper funkciu, ktorá z neho vymaže všetky smsky po uplynutí doby, ktorú si sám šťastný majiteľ vyberie. Predchádzala by táto funkcia situáciám, kedy človek sedí v sobotu večer počas svojej zahraničnej stáže, kde nikoho nepozná, sám vo svojej izbe a zrazu zistí, že na nové smsky už akosi nezostáva miesto, lebo ho dosť zaberajú tie smsky štyri roky staré. A tak je úbohý pidičloviečik, napriek modernej dobe, donútený tie staré, prachom prežraté smsky po jednej premazať a popri tom si uvedomiť, že ľudia, čo mu ich poslali, sa akosi nenápadne, alebo kľudne aj príliš okato, vytratili z jeho života.

LAM, ktorá človekovi počas prednášky s požiarnym technikom písala, že si ho (toho technika!) vie predstaviť ako by sa nechal uviazať a sexuálne mučiť, si zrazu človeka vymazala z fejsbuku a už ho nepozná.

MAL, ktorá bola človekovi spoločníčkou na vymieňanie si ponosov na jej existujúci vzťah, ktorý ju ubíja a jeho neexistujúci vzťah, ktorý ho ale ubíja úplne rovnako, sa jedného dňa vytratila na ostrov na opačnom konci sveta, takmer bez rozlúčenia, lebo musela ešte robiť marhuľový lekvár a, jeden by tomu ani neveril, dohodla sa s človekom, že si budú posielať klasické listy, sa akosi musela nevyhnutne vytratiť tiež, lebo ten list prvej triedy musí z toho ostrova na opačnom konci sveta cestovať mesiac (čo si budeme dávať servítku pred ústa - Japonci majú zjavne úbohé dodacie lehoty) a obe korešpondujúce strany musia trpieť (nie zrovna) občasnými depresívnymi momentami, ktoré vedú k tomu, že si nemôžu na počkanie písať siahodlhé listy, lebo by to potom museli nevyhnutne ľutovať. Spojenie sa potom akosi jedného dňa totiž preruší a zrazu človek zistí, že aj keď už je osoba z opačného konca sveta naspäť doma a bývajú 30 minút od seba, už si na seba aj vyše roka nevedia nájsť čas.

JAM, ktorá dlhé roky jediná s človekom zdieľala všetky jeho tajomstvá a väčšinu smsiek si vymenili po posedení na "n x 2" (t.j. n-násobok dvoch deci bieleho), sa nikam neodšpacírovala, ani si človeka z ničoho nevymazala, ale proste má aj svoj život a zrazu tiež človek zistí, že ono si toho ani tak nemájú spolu čo povedať.

Ani JUM, s ktorou človek istý čas akože chodil, potom ju nechal, ona sa odišla sceľovať do Fínska, kde sa zoznámila, zaľúbila a zasnúbila a zbalená sa potom odtiaľ vrátila, aby sa potom plánovala do toho Fínska vrátiť, ale medzičasom sa už zrejme odsnúbila a nikam sa vracať nebude, (návrat k pôvodnej myšlienke) si už cestičku späť do života človeka nájsť nevie, ale hlavne asi preto, že niekde vnútri človek vie, že sa k nej zachoval hnusne, keď sa s ňou dal dokopy lebo nevedel povedať NIE a potom ju odvrhol, lebo už nevedel vydržať, že ona nevedela vydržať nehovoriť nič aspoň pár hodín.

MEL, ktorý bol jediný človekov kontakt s rovnakým pohlavím, človeka nepekne využil aby sa dostal naspäť k frajerke, ktorá ho v akomsi osvietení nechala, ale on ju chcel späť. Keď človeka využil, bez najmenšieho problému mu to povedal rovno do ksichtu a potom sa na človeka vykadil z vysoka, čo ale človeku bolo celkom jedno, po tom čo mu chmuľo urobil.

Najväčšou stratou bolo ale zmiznutie VYB, s ktorou to človek úplne po-nepoviemškaredéslovo-al, čo ho poznačilo natoľko, že aj keď s ňou nie je v kontakte už 3 roky, stále ho, zrejme kvôli tým smskám zapadnutým, ale zjavne nie zabudnutým, na dne mobilu, navštevuje pravidelne aspoň vo sne, aby sa potom človek mohol ráno zobudiť nasrdený sám na seba, že všetko pokašľal zasa raz úplne dokonalým a nezvratným spôsobom. A keď ju potom stretne ráno vystupujúc z rovnakej električky, tvári sa, že to všetko je už dávno a vôbec nebude večer tráviť tým, že si bude prehrávať tie staré zlaté časy, ktoré mu neuveriteľne chýbajú aj po toľkých rokoch.

A okrem týchto zo života zmizlo človekovi aj kopa ďalších ľudí, ktorých si už pamätá len vďaka tomu, že si ich stále drží ako akožepriateľov na svojej na latinčinu nastavenej sociálnej sieti a raz za čas im olajkuje ich zmenený "statum coniunctionis" alebo "imaginem" obsahujúci ich svadobné či promočné oznámenie. Alebo občas ich človeku pripomenú zašantročené smsky, na ktorých automatické premazávanie, žiaľ, alebo aj našťastie, zatiaľ zrejme nevynašli aplikáciu. Aspoň na niečo sú tie staré, s maličkým displejom a s obmedzenou pamäťovou kapacitou, mobily dobré.

Projektované životom | stály odkaz

Komentáre

  1. toto nie je nahoda... :D
    takmer 3 roky som nebola na tejto stranke. ale potom som absolvovala premazavanie takmer 4 rocnych smsiek (tento tyzden), co ma podvedome zaviedlo na blog. a tam na titulnej stranke po 3 rokoch novy clanok od teba a zrovna o tomto :)

    a inak, cast starych spomienok nesie aj pre mna trpku prichut, ale aj ponaucenie a skusenost. prajem ti, aby tvoja minulost nebola pre teba vycitkou a nekazila ti pritomnost a uz vobec nie buducnost
    publikované: 19.08.2013 18:52:55 | autor: as (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. atyk,
    donútil si ma zamyslieť, prečo nechávame umrieť staré dobré vzťahy.
    Prečo dychtivo nadväzujeme nové, plytké, ničím neobohacujúce, len aby sme náhodou večer nemuseli stráviť sami. Alebo aj obohacujúce, ale strácajúce sa pre rýchlu dobu. A tak, asi ako ľudia odchádzajú do večných lovíšť, lebo je to kolobeh prírody, možno aj tie vzťahy, mali byť len do času. Aby sme mali na čo spomínať. V dobrom. V zlom. So smiechom. So slzami v očiach. A ak si si myslel, že VYB je tá, ktorá by mohla znovu nastúpiť do vlaku, asi tvoje srdce odmieta tú informáciu mysle uveriť a preto si premieta nostalgiu starých časov, lebo neverí, že súčasnosť by ho mohla byť iná, ako tá , čo už minula. Želám ti, aby si našiel odvahu a prejavil , rozospatý vychádzajúc z električky to, čo by si jej chcel povedať, keď si si nostalgicky večer premietal. Veď čo sa ešte horšie môže stať, ako to , že i naďalej budeš bez nej? Ale čo ak ......ona smúti tiež za tými 3 rokmi a budúcnosť zrazu bude nielen v sms?
    publikované: 21.08.2013 18:28:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014